Slavnostní léto s Pohádkami pro společné čtení

16.09.2016 10:18

Prázdniny jsou už pár dní za námi a léto už pomalu taky končí. Možná to vypadá, že se u Pohádek pro společné čtení nic nedělo, ale opak je pravdou. Slavili jsme 5 let od vzniku projektu, jak se dalo a s těmi, kteří nás mají rádi.

 

Svět knihy 2016

Největší událostí roku pro nás je už tradičně knižní veletrh Svět knihy v Praze. Díky partnerství s kampaní Rosteme s knihou máme možnost uspořádat program pro naše fanoušky. Letos jsme chtěly, my členky našeho pohádkového týmu, oslavit naše výročí a jsme rády, že se celá akce se velmi vydařila. Děkujeme našim fanouškům a přátelům, že se přišli podívat, a dětem, že se zapojily do putování labyrintem za princeznou. Šmrnc celé akci dodala moderátorka Klára Kašparová z Městské kninovny v Poličce, s níž velmi úzce spolupracujeme. Přišli se podívat přátelé a další partneři - novinářka Dagmar Edith Holá s dětmi, ilustrátorka Vendula Hegerová a spisovatelka a nakladatelka Hanka Jelínková, nakladatel naší pohádkové sbírky Kouzelná zahrada Radek Novák, nejvěrnější fanoušci Benešovi... Vyhlásili jsme slavnostně vítěze velké narozeninové soutěže a ceny osobně předala obchodní ředitelka Nakladatelství Brána, paní Hedvika Mojžíšová.
 
 

Seminář v Krajské knihovně Františka Bartoše ve Zlíně

Součástí odborného semináře pro knihovníky Zlínského kraje o dyslexii bylo také přdstavení našeho projektu Pohádky pro společné čtení s ukázkou publikacích vhodných pro nácvik čtení také s dětmi, které čtení trápí.
 

Týden čtení dětem

Týden čtení dětem jsme ani letos nevynechali. Ve svitavském parku u knihobudky jsme v rámci pohádkové dílny, pořádané Městskou knihovnou ve Svitavách oslavili s malými čtenáři naše výročí, vyhlásili vítěze soutěže, přečetli si pohádku a zahráli si na víly a vodníky.
 
 
 

Zahradní slavnost na slovinské ambasádě

Na začátku června zcela nečekaně přišlo přes Facebook pozvání na oslavy 25. výročí vzniku Slovinska jako poděkování za přiblížení slovinské lidové slovesnosti českému čtenáři. 

Přednáška v Městské knihovně Praha

Po odborné akci ve Zlíně přišel brzy požadavek uspořádat podobnou akci také pro pražské knihovníky. Čtyřhodinová přednáška se uskutečnila těsně před prázdninami.
 

Zahájení prázdnin benefiční akcí v Poběžovicích

První prázdninový víkend jsme strávili v Poběžovicích u Domažlic ve velmi příjemné společnosti. Organizátorkou benefiční akce na záchranu zámku byla úžasná organizátorka Jana Podskalská. Má kolem sebe nadšence, kterým není osud jejich zámku lhostejný a snaží se ho všemi možnými cestami zachraňovat. Rádi jsme se na této akci podíleli.