Pohádky pod peřinou

09.02.2019 17:21

Za okny je brzo tma, krajinu pokrývá sněhová peřina a nás to táhne s knížkou pod peřinu do postele. Nebraňte se tomu a užijte si společné čtení a povídání se svými dětmi.

Ještě to není nikde moc vidět, ale v Pohádkách pro společné čtení nezahálíme. Také v letošním roce připravujeme společná setkání, semináře pro dospělé a novou knížku. V kurzu Rozvíjím svůj svět hledám cesty, jak náš projekt ještě dál rozvinout, kde najít potřebné finance, jak více propagovat. Už máme za sebou pět měsíců, spoustu práce s mapováním kompetencí a shromažďováním důkazů o naší práci (na mnohé už jsem zapomněla, třeba na několik diplomových prací, které se mimo jiné zabývají i našimi Pohádkami pro společné čtení).

Na nejbližší dobu mám už naplánováno několik akcí - seminář pro učitele, rodiče a zájemce v Poličce, dva dny workshopy na Knižním veletrhu v Ostravě, zakončení kurzu, seminář v Dyscentru v Praze, seminář pro učitele a knihovníky v Javorníku, pohádková dílna ve škole. Moc se na ně těším, protože chci představit novinku v námětech pro práci s knihou a navazující činnosti.

S Terezkou Křemínskou a její dcerkou Aurélkou tvoříme novou pohádkovou knížku. Díky vašemu zájmu a podpoře už máme první zájemce o předobjednávky. Moc děkujeme, vaše podpora je pro nás moc důležitá. Až toho budeme mít víc, ozveme se.

Konečně mám svůj vlastní výtisk knížky Děti a svět pohádek, se kterým ráda pracuju.

Mějte se krásně a někdy někde brzy na viděnou!

Alena Vorlíčková