Pohádky na elektronických nosičích – držte krok s dobou

15.01.2013 14:13

Také vás někdy napadlo, že by nebylo špatné například při cestě na dovolenou vzít svým dětem jejich oblíbené pohádky? Chcete jim předčítat na dobrou noc i v zahraničí , ale vozit s sebou pohádkové knížky je zbytečná zátěž, zejména pokud budete cestovat letadlem. Navíc si budete chtít vzít něco na čtení i pro sebe. Zkrátka klasické knihy nejsou pro převoz příliš dobře uzpůsobeny. Možná vás tedy už napadlo, kam směřujeme. Jsou to elektronické knihy. Jakmile už jednou máte pořízenou čtečku, není problém do ní natáhnout velké množství titulů, z kterých si pak průběžně můžete vybírat.

Jestli si děláte starosti s tím, jaké pohádky mohou být v elektronické podobě dostupné, v tom problém není. Najdou se jak kreslené pohádky pro ty nejmenší, jako jsou třeba Příběhy robotíka Mecháčka, Africké pohádky nebo třeba Moje chytrá knížka aneb jak Matěj s Klárkou letěli balonem. Dostupné jsou ale i dobrodružné příběhy pro již odrostlejší děti – Kouzelný meč Abaddon, Sága provaznického rodu nebo Pihoun od Slavoše.

Některé eknihy se přitom dají stáhnout z internetu i zdarma, jiné se dají pořídit ve speciálních knihkupectvích, kde bezhotovostně zaplatíte za požadovaný titul a následně jsou vám umožněna stahovací práva na něj, a to vícečetně. To znamená, že kdybyste si omylem svou staženou kopii smazali, můžete si ji znovu stáhnout bez dalších poplatků. Asi taky není potřeba zmiňovat, že e-knihy jsou taky levnější než ty běžné tištěné. Důvody jsou nejspíš zřejmé. Při jejich výrobě odpadají náklady na tisk a spotřebu materiálů.

Není potřeba se ani bát o podobu takových knih. Obsahují obrázky a ilustrace úplně stejně jako běžná knížka, takže si je děti můžou klidně prohlížet.