Ohlédnutí za knižním veletrhem Svět knihy 2014

18.05.2014 20:53

Díky partnerství s kampaní Rosteme s knihou jsme už pár měsíců dopředu věděli, že se sejdeme 17. května v Praze na Výstavišti. Náš pohádkový tým s našimi příznivci a čtenáři. Několik týdnů probíhaly přípravy, které začátkem května začaly nabírat na intenzitě. Pár dní před zahájenám veletrhu jsme se dozvěděli, že náš program propaguje také slovinská ambasáda a že sbírka lidových slovinských pohádek bude ve stánku Slovinské knižní agentury.

 

V sobotu jsme se postupně sešli v areálu Průmyslového paláce. Nejdřív ve slovinském stánku se slovenistou Mgr. Radkem Novákem a Kouzelnou zahradou. Pak s koordinátorkou vzdělávacích programů Katkou z Ostravy (zrovna pracujeme na přípravách kurzu biblioterapie). Když jsme seděly v Autorském sále na Ivě Pekárkové, přišla ilustrátorka Jitka Zajíčková. Poseděly jsme v kavárně mezi stánky a čas rychle ubíhal. O půl třetí jsme se před sálem Rosteme s knihou potkali s Magdou Štajnerovou a Petrou Antonovovou. Měli jsme štěstí, že předchozí program skončil o něco dřív, a tak jsme měli víc času na přípravu prostoru pro dílničky.

 

Mezitím začali přicházet pozvaní hosté s dětmi i další příznivci či náhodní kolemjdoucí. Krátce jsme představily naše Pohádky pro společné čtení a pak už dostaly slovo šikovné děti. Rozdělily se do několika skupinek - některé se věnovaly výtvarným činnostem, větší školáci se s chutí pustili do společného čtení a vyprávění pohádek. 

Vyměřený čas rychle uběhl, s mnohými jsme se stihli rozloučit jen posunky, že si to důležité napíšeme. Teď už se těšíme, co nového nás s Pohádkami pro společné čtení čeká.