Křest nových publikací Pohádek pro společné čtení

28.11.2013 17:30

Nové publikace a pohádková dílna na konferenci Dyskorunka

Několik měsíců dopředu se jako vždy připravovala odborná konference a prodejní výstava Dyskorunka 2013, kterou pořádá pražské DYS-centrum s dětskou psycholožkou, dr. Lenkou Krejčovou v čele. Doktorka Krejčová je zároveň odbornou lektorkou Pohádek pro společné čtení, proto jsme k datu konání připravovali i nové pohádky, které měly být 14. listopadu při zahájení konference slavnostně pokřtěny. Zároveň vznikl nápad předvést naši pohádkovou dílnu, program, který nabízíme knihovnám a školám, veřejnosti.
              
Dyskorunka 2013 se konala po letech na novém místě - v karlínském DDM Spektrum. Tyto prostory byly zhodnoceny jako reprezentativnější, skýtající lepší zázemí pro přednášející. Program zahájila dr. Krejčová představením a křtem několika nových publikací a pomůcek pro děti se specifickými poruchami učení. Za náš pohádkový tým se slavnostní chvilky zúčastnili Alena Vorlíčková, Magda Štajnerová s novorozenou dcerkou Agneskou, také odborná lektorka dr. Krejčová překvapila stejně starým synáčkem, slovenista Mgr. Radek Novák přinesl z tiskárny ještě teplou pohádkovou sbírku Kouzelná zahrada, s babičkou a malým synkem dorazila grafička Hanka Muzikářová, jejíž rukopis najdete právě na posledních dvou publikacích. Celou akci od samého začátku do konce dokumentovala Martina Tichá z webu Maminky maminkám, který je naším mediálním partnerem.
 
Odpoledne dorazila ilustrátorka Jitka Zajíčková, se kterou jsme připravovaly pohádkovou dílnu. Program jsme nakonec upravily, protože nedorazily žádné děti, ale přišly se podívat především učitelky a nakladatelé. Vystoupení jsme pojaly jako seminář s prezentací v Powerpointu. Setkání bylo zakončeno diskuzí s podnětnými poznámkami, které určitě využijeme pro další práci.