Tip na adventní společné čtení

15.09.2012 19:34

Vánoce pro kočku - 23 adventních pohádek a jeden opravdový příběh

Dny se pomalu krátí, začíná se ochlazovat a za pár týdnů se začneme s dětmi těšit na Vánoce. Jak to těm nejmenším ale zpestřit? Nejhezčí možností je vyprávění a čtení příběhů. Letos mohou děti poslouchat příběhy spolu s Viky, Sisi a Maxem. Jejich tatínek jim vyrobil betlémskou chýši a každý den se v ní měla objevit nějaká figurka. K velkému překvapení se jako první na střeše objevila černá kočka a olizovala si tlapky. Začala s dětmi mluvit a vyprávět jim příběhy. První byl o tom, jak kočky do Betléma přišly.

Berta byla krásná kočka. Měla hustý plavý kožich, tmavě žíhaný, na obličeji skoro bílý, na tlapkách a na špičce ocásku zase trochu dohněda. Blýskavé zelené oči a hrdě vztyčené uši by dělaly čest i té nejurozenější kočce. Však byla Berta taky náležitě namyšlená. Chodila se dívat do lesního jezírka, kde se její krása zrcadlila. To pak po lese kráčela pyšně, ladně vlnila hřbet a samou spokojeností lehce vrněla. „Jsem tak krásná,“ říkala si, „tak rychlá a silná, že se mě každý bojí. Každý přede mnou uteče.“ A to byla úplná pravda. Před Bertou se každé zvířátko raději schovalo. To ji sice těšilo, ale na druhou stranu jí zase nikdo jiný než ona sama neřekl, že je krásná.

A jak to s pyšnou Bertou dopadlo? Dostala velmi důležitý úkol – vyhřát Ježíškovi jesličky.

Vánoce pro kočku a spoustu dalších známých i méně známých dětských knížek si můžete objednat v internetovém knihkupectví Eruditus.

Vánoce pro kočku - 23 adventních pohádek a jeden opravdový příběh

autorka: Terezie Radoměřská, ilustrace: Aneta Bendáková, vydalo nakl. Barrister&Principal