Rodí se nová pohádková knížka

18.01.2017 09:00

To, co loni klíčilo pod povrchem, začalo na začátku letošního roku vyrážet na světlo. Všechny úžasné nápady dostávají svou reálnou podobu.

Připravujeme pro vás krásnou pohádkovou knížku. Rukopis s ilustracemi Petry Řehové je hotový, už ho mají ve spárech redaktoři a grafik.

Necháme vás nahlédnout pod pokličku:

Knížka bude šitá, v pevných deskách, na krásném papíře.

Dětská psycholožka Lenka Krejčová o ní napsala

 

Právě otvíráte knihu zbrusu nových Pohádek pro společné čtení. Některé se trochu podobají těm, které známe, jiné se liší, protože vznikly v jiné zemi, v překrásném Slovinsku. Pohádky jsou tu dobrodružné, napínavé, někdy i trochu strašidelné. Nebyly by to ovšem pohádky, kdyby v nich nakonec dobro nezvítězilo. Kromě kouzel a čar hrdinové často používají svoji chytrost, statečnost, sílu či laskavost. To jsou určitě vlastnosti, které se od nich děti mohou učit.

V čem ještě se Pohádky pro společné čtení liší od jiných pohádek? Když už si děláme společnost, je fajn si také spolu povídat. Proto je každá pohádka doprovázena na svém začátku i konci několika otázkami či úkoly. Děti je mohou řešit společně s rodiči nebo jinými společníky, nebo jim předvést, co už samy umí. Prostě si společně vymýšlet, vzpomínat, vyprávět, ale třeba také malovat nebo řešit záhady.

 

Lenka Krejčová

 

Slavnostní křest knížky Zakletý zámek proběhne v sobotu 13. května ve 13 hodin v sále Rosteme s knihou na knižním veletrhu Svět knihy Praha 2017. Srdečně zveme!