Pohádky pro společné čtení na začátku roku 2017

08.01.2017 16:23

 

Milí přátelé Pohádek pro společné čtení,

srdečně zdravíme v novém roce a všem přejeme úrodný rok 2017.

V loňském roce jsme vás tak podrobně neinformovali, ale nebylo to tím, že by se nic nedělo. Stejně jako v předchozích letech jsme s radostí připravovali pohádkové dílny pro děti v knihovnách a v dramatické školičce.

Semináře pro knihovníky a pedagogy

Zajímavé a přínosné pro nás (a snad i pro účastníky) byly semináře Pohádky pro společné čtení pro dospělé - knihovníky, pedagogy i psychology. Tři z nich byly v Praze - v DYS-centru, Městské knihovně Praha a v Národní knihovně ČR.

Srdcem pro zámek v Poběžovicích

S radostí jsme se zúčastnili benefiční akce na záchranu zámku v Poběžovicích a spřátelili se s její organizátorkou, milou Janou Podskalskou. Navázali jsme nejen přátelství, ale i bližší spolupráci, jak uvidíte brzy.

Svět knihy Praha 2016

Vyvrcholením roku byl program na veletrhu Svět knihy Cesta labyrintem za princeznou. Náš tým posílila moderátorka Klára Kašparová a dala akci ten správný spád a šmrnc. Děti procházely stanovišti, plnily pohádkové úkoly a nakonec získaly odměnu od princezny. Nám byl odměnou plný velký sál Rosteme s knihou a setkání celého týmu s přáteli a fanoušky.

 

Rodí se nová pohádková knížka

Na konci roku začaly dozrávat nápady na novou pohádkovou knížku a od 1. ledna začala intenzivní práce. Nejdřív na textu a ilustracích (Petra Řehová/Oringle). Hned vzápětí na všem dalším okolo (celková podoba knížky, grafika, finanční podpora atd.).

Máme se všichni letos na co těšit. Doufáme, že vy s námi.

Další informace a aktuality můžete sledovat na našem Facebooku Pohádky Společné Čtení.

 

Za pohádkový tým

Alena Vorlíčková