Jaký byl první zážitkový seminář pro dospělé?

18.04.2015 17:05

Intenzívní

První setkání s dospělými průvodci dětskou četbou v rámci dalšího vzdělávání pedagogů proběhlo v užším kroužku. Na vině byly i nemoci, které na poslední chvíli zabránily některým zájemkyním v účasti. Menší počet měl své výhody v bližším kontaktu, intenzívnějším sdílení zkušeností a příjemné tvůrčí práci.
 
 

Inspirativní

Počet účastnic byl sice menší, o to pestřejší je jejich práce s dětmi. Seminář je otevřen i zájemcům, např. rodičům. Tentokrát se sešly šéfredaktorka nakladatelství dětské knihy, koordinátorka mateřských center a zakladatelka komunitní školy, učitelka 1. stupně, vychovatelka ze školní družiny a vedoucí z DDM. Každá pracuje s dětmi a knížkami v jiném kontextu, takže setkání bylo velmi obohacující. 
 

Tvůrčí

Po historii a teorii následovala taky praxe a nové náměty pro práci s knihou a textem. Kouzelné předměty, pohádkové ilustrace, razítka, vlna, kartony, nůžky, papír, lepidlo...
 

Krátký

Povídaly jsme, diskutovaly, tvořily ... a najednou byl konec. Čtyři hodiny bez přestávky, bez jídla, téměř bez pití, spoustu věcí jsme nestačily dopovědět, pustit si Lubomírovu pohádkovou hudbu, ukázat novou pohádku, která odchází do tisku. Tak třeba na našem setkání na knižním veletrhu Svět knihy 16. 5. budeme pokračovat.
 
Dobrý den, děkuji Vám také za pěkné a obohacující setkání. Dovoluji si Vám zaslat názvy knih i s autory :-). První kniha se jmenuje " O andílkovi, který kreslil Zemi " od paní Jarmily Beranové. Druhá "Draka je lepší pozdravit aneb o etiketě" od paní Daniely Krolupperové a p.Miloše Kratochvíla. Dále nedám při práci s dětmi dopustit na knihy pana Svěráka , např. " Pan Buřtík a pan Špejlička". Vám díky za " Dívku z pomeranče". Skvělé otázky a děti mohou malovat obrázky dle své fantazie. A hlavně příběh má dobrý konec, takže děti pochopí, že slušné chování má smysl. Další pohádkové sešity si najdu na výše uvedených stránkách, za které také děkuji. Mějte hezké dny a věřím, že se na nějakém setkání s knihou opět setkáme. M. Galajdová
 
 
Za příjemné zázemí a podporu děkujeme Coworking Pardubice a speciálně paní Marcele Slavíkové.
 
Další termíny  -  6. 5. Pohořelice - obsazeno
                     30. 5. Varnsdorf - volná místa