Do Ostravy přijedou hvězdy

25.09.2015 10:36

Čtení jako základ moudré výchovy v rodině aneb Děti v 21. století

 
18. 9. 2015/Ostrava Významná skotská nezávislá spisovatelka a konzultantka v otázkách gramotnosti a vývoje dítěte, Sue Palmer, přijede spolu s dalšími přednášejícími osobnostmi na 5. mezinárodní konferenci Čtení dětem jako základ moudré výchovy v rodině aneb Děti ve 21.století, kterou pořádá nezisková organizace Celé Česko čte dětem® 13. listopadu v Ostravě.
 
 
Známá britská nezávislá spisovatelka a konzultantka v otázkách gramotnosti a vývoje dítěte Sue Palmer pomohla zažehnout debatu o povaze moderního dětství ve Velké Británii vydáním knihy Toxické dětství (2006). Na toto téma vydala další tři knihy: Detoxikace dětství (2008), Chlapci 21. století (2009) a Děvčata 21. století (2013). Vystupuje jako nezávislá konzultantka různých vládních institucí, organizace National Literacy Trust a stanice BBC. 
 
Uznávaná polská psycholožka, psychoterapeutka a odbornice v oboru terapie závislostí v Institutu psychiatrie a neurologie ve Varšavě dr Ewa Woydyłło je autorkou několika knížek z oboru psychologie. Přednáší na téma prevence závislostí a vývojové psychologie na 
univerzitách v Polsku i v zahraničí.
 

Českou republiku bude zastupovat jeden z našich nejznámějších psychologů PhDr. Mgr. Jeroným Klimeš, Ph.D., který se kromě jiného zabývá psychologií rodiny, policejní psychologií, psychologií reklamy a církevně-pastorální psychologií. Je autorem knih Partneři a rozchody a Psycholog a jeho svědectví o Kristu.

 

Odborníky na konferenci pozvala organizace Celé Česko čte dětem®. Největší celostátní kampaň v České republice na podporu myšlenky o důležitosti předčítání dětem a sdílení společného času prostřednictvím čtení vede Celé Česko čte dětem® již devátým rokem. 
 
On-line registraci na konferenci můžete provést na www.celeceskoctedetem.cz
 
 
Tisková zpráva